Android Aplikacija

GlutenFree sadrži spisak bezglutenskih proizvoda, njihove detalje i opise. Aplikacija je interaktivnog karaktera, te tako svaki registrovani korisnik moze da dodaje proizvode, komentariše, dopunjuje, i time postaje deo naše bezglutenske zajednice, a sve u cilju što brzeg, boljeg, zdravijeg i lakseg života osoba obolelih od celijakije, osoba sa glutenskom netolerancijom ili onih koji jednostavno zele da se hrane zdravo i prate najnovije trendove ishrane.

Aplikacija koja je pred nama moze da vas spase u slucaju eventualne dileme oko kupovine bezglutenskih proizvoda, jednostavnim skeniranjem bar koda ili pak ukucavanjem prvih slova naziva proizvoda u polju za pretragu ili da vam pruzi pomoc pri odabiru mesta na kojem zelite da obedujete. Aplikacija sadrži podkategoriju pod nazivom crna lista, koja je veoma znacajna jer je nastala kao produkt iskustava korisnika, i sadrzi proizvode koje bi trebalo izbegavati.

Android App Download Kako koristiti GlutenFree aplikaciju?

Prvi prvom pokretanju aplikacije pred nama se otvara pisak proizvoda, a u donjem desnom uglu nalazi se ikonica obliku lupe koja vas vodi u funkciju pretgage proizvoda. Ikonica lupe u donjem desnom uglu pokrece pretragu na osnovu skeniranja barcoda, sto je vrlo efikasno kada se nadjete na licu mesta, u prodavnici i hocete da proverite sigurnost željenog proizvoda. Ikonica znaka plus, upucuje na dodavanje proizvoda, koji vi zelite da uvrstite, u bazu aplikacije, i time date svoj doprinos poboljsanju iste, i pomognete ostalim korisnicima, kojima celijakija pravi probleme.

Dodavanje proizvoda

Kada dodajete nov proizvod prvo ga fotografisete, potom dodajete naziv proizvoda i opciono proizvodjača, zatim skenirate barcode na pozadini ambalaze proizvoda, a ako zelite dodate i sastjke proizvoda i na samom kraju ako je proizvod poseduje sertifikaciju kao otkacite kukicu pored te tvrdnje, ako nije preskocite taj korak, i u oba slucaja pritisnete taster ili task? potvrdi. Time ste snimili nov proizvod, koji odmah biva poslat programeru ili administratoru? i cim bude odobren postaje vidljiv svim korisnicima, i vidljiv u polju pretrage. Cim nov proizvod dospe u bazu, automatski svi korisnici dobijaju notifikaciju.

Kategorija recepata

Druga katerorija koju mozete naci je kategorija pod nazivom recepti. Svaki recept je dobrodosao, U tome se ogleda jos jedna od prednosti ove aplikacije, koja je znacajna ne samo zbog promocije proizvoda, i lokacija, vec zbog podsticanja interakcije medju korisnicima, te razmeni dragocenih iskustava "iz prve ruke". Recept mozete podeliti sa ostalima na vrlo jednostavan nacin. Metod je vrlo slican kao i kod dodavanja novog proizvoda.Kada pristupite polju recepti, i pritisnete plus u donjem desnom uglu, prvo dodajete fotografiju jela koje zelite da objavite, zatim naziv, sastojke, i na kraju opis same pripreme. Po zavrsetku pritisnete taster potvrdi, i recept je snimljen.

Lokacije

Treca kategorija u dnu aplikacije su Lokacije. Tu se nalaze spisak lokala i prodavnica sa gluten free ponudom u sledecim gradovima Beogradu, Sarajevu, Solunu, Zagrebu,Budvi.

Aplikacija svojim konceptom pruza jos nekoliko raspolozivih opcija, koje mozete pregledati pritiskom na taster u gornjem desnom uglu. Tu vam se otvara vasa profilna slika, pritiskom na koju dobijate pregled svog profila, i mozete ga podesiti kako zelite. Sliku mozete menjati ili ukloniti, svoje ime, ukljuciti ili iskljuciti obavestenja o novim proizvodima, kao i pregled svih proizvoda i recepata koje ste licno vi dodali u aplikaciju.

Pored svega navedenog, vredna pomena je i rubrika Novosti u kojoj mozemo procitati novosti iz sveta ljudi koji zive uz dijagnozu zvanu Celiakija ili su naprosto netolerantni na Gluten. Tekstovi su korisni, zanimljivi i ohrabrujuci - uz korisne savete svakako prija i saznanje da niste sami u ovome, i da itekako postoje nacini da se bolest prevazidje, ili velikim delom ublazi, odnosno drzi pod kontrolom.

Android App Download Kome preporuciti GlutenFree?

GlutenFree je popularna aplikacija u pogledu internet baze proizvoda i olaksice pri odabiru istih. Imajte na umu da aplikacija svakodnevno dobja nove prozivode, usavrsava se, osluskujuci novitete u svetu celiakije, mogucnosti trzista, a na prvom mestu zelje i potrebe korisnika. U svakom slucaju koristan gedžet za sve one koji imaju zdravstveni problem, kao i za one koji naprosto zele da se hrane zdravo, i prate svetske trendove u menjanju dimenzija ishrane.

Proizvodi

Pronađi bezglutenske proizvode po barkodu.

Recepti

Podeli sa prijateljima svoja kulinarska dostignuća.

Lokacije

Istrazi svet oko sebe i otkrij mesta za izlazak u kojima se mozeš bezbedno hraniti.

Novosti

Informiši se najnovijim vestima iz gluten free zajednice.