Palačinke

Pavla Pavla
Palačinke
Brasno Bezglutenski mix universal Shar
1-2 jajeta (zavisno od kolicine)
Pola soljice mleka
kasicica secera
prstohvat soli
kasika ulja
kisela voda, do 2 dl
Eurokrem
U plasticnu ciniju staviti onoliko kasika brasna koliko zelite da dobijete palacinki. Uglavnom je mera jedna kasika brasna jedna palacinka. Dodati u tu ciniju i jaje, mleko, kiselu vodu, secer, so i ulje. Prvo promesati rucno, dodati kisele vode koliko je potrebno, da se dobije glatka, tecna smesa, i onda izmutiti mikserom. Na tiganju (najbolji za to je teflon) ugrejati malo ulja, razliti ga po tiganju ravnomerno (ja ga utapkam nauljenom salvetom) Ukljuciti ringlu na najjace, i kada se ulje zagreje, kutlacom odmeriti jednu meru i razliti po tiganju. Smanjiti malo jacinu ringli, ali ne previse, kako bi se toplota odrzavala. Posle kratkog vremena okrenuti palacinku na drugu stranu. Kada je pecena odloziti je na tanjir i filovati. Za svaku novu mericu iznova natapkati uljem tiganj.